Kirkkopuistikko 22 Vaasa

Upeasta arvokiinteistöstä syksyllä 2020 valmistunut täysin remontoitu läpitalon kaksio, jossa näkymät sisäpihalle ja Kirkkopuistikolle. Tässä asunnossa uusittu myös sähköt, sähkökaappi, putket ja viemärit sekä asennettu koneellinen ilmanvaihto.

Perinteikäs ja pitkän historian omaava Suomen Pankin talo tunnetaan myös Ritzin talona ja on kaikille vaasalaisille tuttu. Tämä paikalle rakennettu, tiilirakenteinen talo on tehty aikana, jolloin rakennettiin vielä korkealaatuisista materiaaleista aikaa ja vaivaa säästämättä, ammattiylpeyttä tuntien. Talo on täynnä hienoja, loppuun asti mietittyjä yksityiskohtia ja se edustaa tyylisuunnaltaan myöhäistä klassisismia. Arkkitehtina on J. S. Siren, joka on suunnitellut myös eduskuntatalon.

Pääsuunnittelija remontissa on ollut arkkitehti Kaarlo Viljanen. Yksityiskohdat ovat loppuun asti mietittyjä huomioiden niin modernit laatuvaatimukset, talon historia, estetiikka kuin arjen toimivuus. Lopputulos on arvokiinteistöön saumattomasti ja luontevasti sopiva vanhoihin raameihin tehty yksilöllinen koti.

På hösten 2020 färdiggjort genomhus tvårummare i utsökt värdefastighet med utsikt mot innergården och Kyrkoesplanaden. I denna lägenhet har det förnyats också el, elskåp, vattenrör och rör plus installerats maskinell ventilation.

Det traditionsrika Finlands Banks hus, känt också som Ritz-huset, är med sin långa historia välbekant för alla vasabor. Detta på platsen byggda tegelhus är byggt under en tid då man ännu använde högklassiga material och kände yrkesstolthet och inte sparade någon möda vid byggande. Huset, fullt med noggrant utfunderade detaljer, representerar till stilinriktning senklassicism. Det är planerat av arkitekten J. S. Siren, som också planerat riksdagshuset.

Huvudplanerare för den lägenhet har varit arkitekt Kaarlo Viljanen. Vid planeringen av samtliga detaljer har tagits hänsyn till moderna kvalitetskrav och vardagsfunktionalitet lika väl som till estetik och husets historia. Slutresultatet blir ett personligt nytt hem som harmoniskt passar in i den gamla värdefastighetens ramar.

Tiedot

Kohdenumero 21599164
Sijainti Kirkkopuistikko 22 65100 Vaasa
Huoneistoselitelmä 2h+k+kph/wc+et
Huoneita 2
Asuintilojen pinta-ala 64.5m2
Muiden tilojen pinta-ala 6.5m2
Rakennusvuosi 1952

Hinta ja kustannukset

Velaton hinta 215 000,00 €
Myyntihinta 212 993,97 €
Velkaosuus 2 006,03 €
Yhtiövastike 257,50 € / kk
Vesimaksu 25,00 € / kk
Autopaikkamaksu 40,00 € / kk
Varainsiirtovero 1,5% alkaen 1.1.2024. Hallituksella on valtuudet muuttaa rahoitusvastikkeen määrää korontarkistuspäivän jälkeen tarvittaessa. Hallituksella on valtuudet periä 1kk:n ylimääräinen hoitovastike tarvittaessa. Jos ostaja haluaa maksaa lainaosuuden pois kaupanteon yhteydessä, hän vastaa lainaosuuslaskun tilaamisesta aiheutuvista kuluista sekä poismaksusta aiheutuvista mahdollisista ylimääräisistä pankkikuluista.

Asunnon lisätiedot

Sauna Taloyhtiössä sauna
Energialuokka E2013

Asunnon tilat ja materiaalit

Keittiön kuvaus Vuodelta 2020. Lattiassa kalanruotoparketti tammea. Uuni on kombiuuni, jossa on myös mikro.
Kylpyhuoneen kuvaus Vuodelta 2020.
Kattotyyppi aumakatto
Kattomateriaalin kuvaus peltikate / kupari

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut Kaikki keskustan palvelut vieressä.

Ota yhteyttä

Kallio Emmamaria

Kiinteistönvälittäjä LKV/AFM, KiAT, BA

    Myytkö kotiasi tai etsitkö uutta? Ota yhteyttä